Formand Steen Fladberg
Formandens beretning
Klub: Køge Badminton Klub
Publiceret af: Linda Nielsen
Dato: 07-04-2017 19:58:25
Kategori: Generelt
     
Her er Formand Steen Fladbergs beretning fra Generalforsamlinge i Køge Badminton Klub torsdag 23. marts d. 2017.

Formandens beretning
Formand Steen Fladberg indleder med at byde de mange fremmødte medlemmer og forældre velkommen.

Steen – der har samlet information ind fra de forskellige afdelinger - orienterer om arbejdet i Køge Badminton Klub:

Senior
I sæson 2015/16 rykkede vort førstehold i op i Danmarksserien. Det var flot. Men forud for den nye sæson valgte en række af de bedste spillere at flytte tilbage til Ringsted for at få gang i senior-badminton igen. Det gjaldt ikke mindst 1. damesingle – og spillende træner, Gitte Sommer, og første herresingle – og spillende træner, Kasper Storkegaard. Dertil en tre, fire andre spillere.
Det lykkedes os at engagere en ny spillende træner, Simon Petersen, som tidligere har været i klubben. Simon har gjort det rigtig godt, og der er stor tilfredshed over hele linjen.   
Specielt er det vigtigt for os at få alle vore, dygtige, unge integreret på træningen, og ikke mindst i de rigtige doser. Vi lægger vægt på fastholde det gode kammeratskab og at alle har det socialt sammen.    
Der skal lyde en tak til vore ældre, og rutinerede spillere for at tage godt imod de unge.
Selv om det resultatmæssigt ikke i sig selv har været fint, er det en fornøjelse at se at der er god gejst og intensitet til træning. Det borger godt for fremtiden.
Det borger også godt for fremtiden, at vi har forlænget aftalen med Simon. Det har været et stort ønske for spillerne, og det er nu på plads. 

Vi må også konstatere, at en kæmpe i Køge Badminton Klub, Randi Rimdal, stopper som seniorformand. Randi har simpelthen fået ekstraordinært travlt på sit arbejde. Randi har lagt en kæmpe indsats i vores klub – både på og uden for banen, inkl. en periode som formand. Vi ser frem til, at Randi stadig er at finde på banen, hvor hun altid vil være svær at slå!

Ungdom
Vi har et meget stort aktivitetsniveau i ungdomsafdelingen, og mere end 160 børn. Det kan vi være stolte af.    Vi har mange træningstilbud: Basis, Talenttræning, Ørnetræning, forældre/barn, frit spil (husk det!), boblere.    Og så har vi ikke mindst en lang række, dygtige unge trænere. I alt vel 13. Det er mange og vi lægger vægt på at børnene – og deres forældre – tages godt imod.

Vigtigt er at vi er i stand til at udfordre børnene, og at det er muligt at få nye træningstilbud i takt med stigende niveau. Dog kan det for nogen være lidt grænseoverskridende at skulle spille med nogen større børn. Dertil kommer at alle vore spillere også skal være parate til at bidrage til at spille og træne mod spillere, som er på et lidt mindre niveau. Samlet set er det en vigtig kabale.
Der er dog en række aktiviteter, der bør fremhæves:

Badminton på toppen
Det er for nye børn, som kommer til at spille mod andre børn, også fra andre klubber. Alle kommer til at vinde en kamp, får snuset til regler, og får sved på banen. Det samme gælder forældrene, som også får en kort intro til at være forældre i badminton. Alt i alt en rigtig god indslusning, som vi har stor succes med. Stor tak til Jan og Linda.

Træningslejre/klubaftener
Vi har tradition for at afholde arrangementer med overnatning. Her er der vægt på det sociale, som er vigtigt i en individuel sport.

DMU
Igen i år stillede vi stærkt. 35 tilmeldte spillere. Faktisk det fjerdestørste hold. Dertil rigtigt mange forældre, der tog turen med. For en gang skyld er der tid til at få snakket, få et glas rødvin, og ikke mindst lære af hinanden. Tak til Katrine for stor indsats.

Holdturnering
Vi lægger stor vægt på at så mange som muligt kommer til at spille holdkampe. Det giver noget helt særligt spillerne i mellem, og det bidrager ikke mindst til at skabe et fællesskab blandt spillerne, som også kan være en fordel, når man skal spille turneringer. Det gælder ikke mindst forældrene, som måske kan skiftes til at tage med.

Sportsligt
Rigtig mange af vore børn er rykket sportsligt, og ikke mindst rykket op i en højere række. Det er en fornøjelse. Dog skal lige nævnes nogle: Maja Petersen og Isabella Milton, der begge har vundet U13 i single, Alexander Dupont, vinder af U11 B, single, Simon Næsager, der for alvor er ved at blive voksen, Philip Randers, der er rykket i U17, M.

Ses, høres og anerkendes 
Det er meget vigtigt at nye børn tages godt imod. Det gælder også de voksne. Og gør vi det godt, rygtes det henne i skolen, på vejen og blandt venner. Og det kan føre til flere medlemmer. Det modsatte vil føre til mistede medlemmer. Jeg synes at vi gør det rigtig godt. Vore trænere er vokset op med. Ikke kun af pligt, men med ærlig og glæden ved badminton.
Lige så vigtigt er at alle børn til hver træning skal ses, høres og anderkendes. Det synes jeg, at vore trænere i høj grad lever op til. Tak for det.
Det sidstnævnte udtryk har vores ungdomscheftræner, Philip Fagralid, indført, og det er en rigtig god læresætning. Philip har været hos os i to sæsoner. Han stopper som cheftræner, men vi har heldigvis aftalt med Philip at han bliver i klubben. Vi skal blot have koordineret tider, mv. Philip har gjort det fantastisk godt, Philip er meget seriøs og principfast. Det har vi og vore andre trænere nydt godt af.  
  
Banko
Fantastisk afslutning på sæson 2015/16. Thomas Thyge, Frank Ahlstrand og Søren Thrane Bruun stod for et kanon arrangement, hvor alle fik præmier med hjem. 
Desværre har vi i skrivende stund ikke nogen, der har påtaget sig opgaven i år, som jo finder sted i forbindelse med sæsonafslutningen, men det kan jo nås endnu!

Turneringer
To, flot afviklet. Sean – holder fast i relationen med vores tidligere USU-formand. Overskud til turneringslederkursus. Og Sean har et stærkt rutineret team bag sig.

Forældre
Vores forældre er en meget stærk ressource i klubben. De fungerer som holdledere, udvalgsmedlemmer, chauffører, tællere, turneringsafviklere, og meget mere. Og så er de altid parate til at diskutere klubbens ve og vel. Det er en fornøjelse.

Motion
Det er en solstrålehistorie. Vi har haft en meget flot fremgang, og vi har nu tre udsolgte motion/fællestræningshold.  Medlemstallet i afdelingen er steget fra 42 til 80! Ikke mindst har spillerne en stor gejst og entusiasme. Det er bare så dejligt at hallen er fyldt. Det gi´r energi til de andre medlemmer.    Jeg kommer tilbage til Motionsafdelingen.
 
Ældrefjer
For et par uger siden var jeg til o-løb. Her mødte jeg en anden o-løber. Han kom – helt af sig selv – og fortalte, at han går til ældrebadminton, og at de bare har det så sjovt. Ofte kommer de i god tid, så de kan få spillet lidt mer! 

Veteran
Desværre måtte vi i år trække vort eliterække. Det er meget imod vores holdning, da vi mener, at man skal kæmpe for holdturneringen, men da en række af spillerne til eliterække-holdet også udgør stammen på vores førstehold var vi nødsaget til at melde fra. Til gengæld har vores hold i 50+ klaret sig fint.

Media
Forud for indeværende sæson stillede bestyrelsen sig det mål at vi to gange om måneden skal have en historie i medierne. Det er faktisk lykkedes ganske pænt. Det kræver noget af os alle at være opmærksom på nyheder eller tiltag om klubben. Tak til Thomas for at være drivkraft.

Rishøj - træner
Vi har fået en henvendelse fra klubben, om vi kan hjælpe med ungdomstræningen, og samarbejde i øvrigt. Det har resulteret i at vores Anton Kock Bertelsen nu skal træne deres børn. 

Ravnsborghallen
Vi har haft nogen indbyrdes udfordringer, men vi synes, at vi har fået styr på tingene, og samarbejdet er nu langt bedre.

Køge Kommune
Vi har et aktivt og konstruktivt samarbejde med Køge Kommune. De er flinke til at støtte op om vore arrangementer og tiltag. Dertil kommer at vi får en meget fin støtte til vores talentarbejde.

Sponsorer
Vi har en række trofaste sponsorer. Det er af meget stor betydning for vores klub. Tak.

Tøj/bolde
Vores aftale med Yonex udløb før indeværende sæson, og vi besluttede at fortsætte samarbejdet. Boldprisen har igen fået et hak opad. Til gengæld synes vi, at boldkvaliteten har været rimelig god i år.

Hvis nogen er i tvivl er koordinering af tøj en af de vanskeligste opgaver. Tænk bare på design, mænd og kvinder, nederdel vs. shorts, tryk på tøjet, tøj, der ikke passer og skal byttes, osv. Lone Just Pedersen påtog sig opgaven, og vi synes, at det er gået rigtig fint.
Mange synes at tøjet er rigtig pænt, og mere end 90 har købt vores klubsæt!

Ømme punkter 
Aktivitetsniveauet og ikke mindst antallet af turneringsspillere er meget højt for en klub af vores størrelse. Derfor er økonomi en vigtig faktor, og det er ikke mindst vigtigt at generere midler. 
Vi gør en hel del, har pæne beløb via sponsorer, stiller op til diverse events, og får et meget fint tilskud fra Køge kommune, men det er et område, vi skal blive bedre til og holde fokus på. 

TAK 
   Tak til sponsorer
   Køge Kommune/talentprojekt
   Tak til bestyrelsen, tak til USU!!- mange ta´r fra. 

Det er en fornøjelse!


Nyt efter Generalforsamlingen

Priser

Der blev indstillet til kontingentstigninger i de fleste afdelinger.
Se de priser der gælder for sæson 2017/2018, Klik her

Bestyrelsen
Da der både var afgang og tilgang i bestyrelsen, kan du se bestyrelsens sammensætning, klik her

 

 

Køge Badminton Klub

Ravnsborghallen, Ravnsborgvej 3, 4600 Køge formand@koegebadminton.dk CVR.nr. 58686913

Handelsbetingelser Betalingsmuligheder:
Betalings logoer


 

Cookies